Doorgaan naar artikel

Groentekweker leeft coronaregels werknemers niet na

Geüpdatet op:
Nieuws
Tuinbouw
Foto: ANP

Foto: ANP

Een groentekweker uit het Friese Waadhoeke heeft een waarschuwing gekregen van de Inspectie SZW, omdat hij naliet zijn werknemers te beschermen tegen besmetting met het coronavirus.

Bij het bedrijf werken zo’n honderd mensen. Zowel op de werkplekken als in kleedkamers en gangen houden ze geen afstand tot elkaar, constateerden inspecteurs.

Smalle gang, kleine kleedkamer

Het gaat al mis bij het inklokken: alle werknemers moeten ’s morgens via een smalle gang naar een grote hal lopen. Het bedrijf heeft niet de moeite genomen om dat gefaseerd te laten gebeuren. Vervolgens hangen de medewerkers jassen en tassen op in een kleine kleedkamer, waar ze van schoenen wisselen. Niemand voorkomt dat te veel mensen tegelijk dat doen.

Geen afstand tijdens pauze en werk

Tijdens het werk en in de pauzes houden veel werknemers zich niet aan de regel om 1,5 meter afstand tot elkaar te bewaren. “Ook hier worden zij niet aangesproken door de werkgever om zich aan de RIVM-richtlijnen te houden”, aldus de inspectie, die diverse meldingen over het bedrijf had binnengekregen. De inspectie eist dat de werkgever maatregelen neemt. “Hij heeft een zorgplicht voor zijn werknemers en is dus verantwoordelijk om te zorgen dat de werknemers zich aan de richtlijnen (kunnen) houden.”

Snel delen

Image
ANP

Algemeen Nederlands Persbureau

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin