Grondstoffenplatform Vesper haalt € 5 miljoen op

30-09-2021 | |
Vesper ontwikkelde een app waarin informatie over prijzen, voorraden en productie van landbouwgrondstoffen te zien is. Foto: Canva
Vesper ontwikkelde een app waarin informatie over prijzen, voorraden en productie van landbouwgrondstoffen te zien is. Foto: Canva

Vesper, een Nederlands platform met informatie over landbouwgrondstoffen, heeft € 5 miljoen opgehaald in een investeringsronde.

Het bedrijf ontwikkelde een app waarin informatie over prijzen, voorraden en productie van landbouwgrondstoffen te zien is. Dat meldt het Financieele Dagblad.

Met het opgehaalde geld wil het bedrijf meer medewerkers aannemen, het platform verbeteren en uitbreiden met nieuwe grondstoffen. In de toekomst zullen er nog een aantal financieringsrondes plaatsvinden en wil het bedrijf uitbreiden naar Singapore en Chicago en naar nieuwe markten als de metaal- of energiemarkt, zo vertelt Vesper-topman Alexander Sterk aan het FD.

Grote klantenkring

Het bedrijf werd in 2019 opgericht door Sterk en rekent inmiddels bedrijven als Nestlé, Fonterra, Cargill, Unilever, Lactalis en Danone tot zijn klantenkring. Sterk was zelf grondstoffenhandelaar en ondervond dat marktinformatie niet op één plek beschikbaar was, dat er weinig innovatie plaatsvond in het aanbieden van marktinformatie en er een gebrek was aan real-time inzichten in de markt.

Kloosterman
Meer over


Beheer