Groot aanbod bepaalt markt kalfsvlees

Het blijft moeizaam in de oudrosékalveren. Elke week worden slachtrijpe dieren doorgeschoven naar een later tijdstip om te slachten.

Dieren blijven vreten en groeien. En dat drukt flink door op de toch al zware verliezen die worden geleden. Het einde van deze malaise kan zomaar nog een paar maanden op zich laten wachten. De prijs blijft op € 2,70 per kilo.

Jongrosé pas op de plaats

De jongrosékalveren maken deze week een pas op de plaats. In de afgelopen weken was er een positieve stemming en kon er telkens wat op de prijs worden geplust. Uiteindelijk is er in een maand tijd 13 cent per kilo bijgekomen tot maximaal € 2,95 per kilo. Sinds afgelopen week oversteeg het aanbod de vraag en loopt het stroever. Veel kalverhouders bieden hun kalveren aan, voordat de dieren als oudrosékalveren verkocht moeten worden. Er wordt voorzien dat dit aanbod in de komende weken nog aanhoudt. De prijs voor het jongrosévlees beweegt zich daardoor niet veel. In oktober draait de stemming en zorgen een lager aanbod en een goede vraag voor een stijgende prijs.

Prognose: stabiele prijzen.

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.