Groot aanbod lammeren drukt op notering

04-01 | |
Foto: Herbert Wiggerman
Foto: Herbert Wiggerman

Het aanbod van ramlammeren op de veemarkt in Leeuwarden was zo fors dat de notering zakte naar € 147,50 tot € 158,50 per dier.

Het nieuwe jaar levert op de veemarkt in Leeuwarden een groot aanbod lammeren op. In totaal werden dinsdag 1.260 dieren aangevoerd. Dat zijn er 566 meer dan op de marktdag vorige week.

De binnenlandse vraag was niet groot. Door de vele regen die valt, komt er extra aanvoer van lammeren. De kans dat ze het doorweekte grasland kapot trappen is groot. Het aanbod van ramlammeren was zo fors dat de notering zakte naar € 147,50 tot € 158,50 per dier.

Ooilammeren prijshoudend

Ooilammeren bleven prijshoudend in Leeuwarden. De vraag naar deze lammeren bleef op peil doordat ook de Belgische afnemer dieren kocht voor uitvoer.

Het aanbod van oude fokooien is nog steeds krap, waardoor hogere prijzen werden betaald. Een dier van eerste kwaliteit werd € 5 hoger genoteerd, tot tussen € 132,50 en € 157,50 per dier.

Het absolute prijsniveau van deze dieren is prima. Vorig jaar werd voor diezelfde kwaliteit maximaal € 120 per dier genoteerd. In die tijd trok de markt aan en stegen de prijzen vlot met € 15. Voor de komende weken wordt een kleinere vraag naar lamsvlees verwacht, wat de prijzen onder druk houdt.

Prognose: lammerprijzen onder druk.

Meer prijsinformatie over schapen vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur
Meer over


Beheer