Groot aanbod slachtkoeien houdt aan

10-11 | |
Op de veemarkt in Leeuwarden blijft de notering voor slachtkoeien gelijk. - Foto: Mark Pasveer
Op de veemarkt in Leeuwarden blijft de notering voor slachtkoeien gelijk. - Foto: Mark Pasveer

Het aantal aangeboden slachtkoeien blijft al lange tijd hoog. Handelaren en inkopers verwachtten al eerder een krimp van het aanbod, maar slachterijen zitten deze week weer vol en moeten noodgedwongen aangeboden vee doorschuiven naar volgende week.

In de slachtcijfers is ook nauwelijks een echte teruggang waar te nemen. In de eerste weken van november werden 10.304 slachtingen uitgevoerd. Dat zijn er slechts 79 minder dan een week eerder. En gemiddeld blijven de aangeboden dieren licht, waardoor meer goedkoop rundvlees op de markt komt.

Vraag blijft terughoudend

De vraag vanuit de groothandel is terughoudend. Door de hoge energiekosten en relatief duur vlees worden nauwelijks voorraden opgebouwd. Hierdoor is de vraag ad hoc en lastiger te beleveren. Vooral voor rond de feestdagen worden zorgen uitgesproken voor levering van vooral luxere rundvleesonderdelen.

Op de veemarkt in Leeuwarden blijft de notering voor slachtkoeien gelijk. Een koe van O-kwaliteit blijft stabiel genoteerd tussen € 4,20 en € 4, 60 per kilo geslacht gewicht. Voor komende week wordt nog steeds een stevig aanbod verwacht, wat prijsdruk met zich meebrengt.

Prognose: moeizaam prijshoudend.

Meer prijsinformatie over slachtkoeien en ander rundvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur


Beheer