Skip to content

Groothandels foodservice sluiten voor consumenten

Foto: ANP

Foto: ANP

Foodservicegroothandels zijn vanaf 1 juni niet meer open voor consumenten om hun boodschappen te doen. Vanaf die datum zijn de groothandels weer alleen open voor pashouders.

Sinds 19 maart konden ook consumenten zonder pas tijdelijk bij de zelfbedieningsgroothandels terecht voor boodschappen. De druk op de supermarkten nam door de sluiting van de horeca fors toe, waardoor 1,5 meter afstand houden in de supermarkten niet goed mogelijk was. Door het openstellen van de groothandels werd dat deels opgelost.

Enige verlichting

Nu de horeca per 1 juni weer opengaat, neemt de druk op supermarkten af omdat er weer meer buiten de deur kan worden gegeten, stelt het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel. Het wegvallen van de horeca sloeg een gat bij leveranciers die de horeca als belangrijkste afzetkanaal hebben. De opening van groothandels voor consumenten bood de leveranciers die (onder andere) leveren via de groothandels enige verlichting.

Inkopen door horeca nemen licht toe

Sligro ziet ondertussen dat de inkopen door de horeca licht toenemen. Het gaat volgens de groothandel nog niet hard omdat lang niet alle hotels, restaurants en cafés op 1 juni opengaan. Voor velen is de beperkende voorwaarde van 1,5 meter afstand en een limiet van maximaal 30 gasten een te grote financiële uitdaging.

Daarnaast is het inkopen van verse producten voor bedrijven die wel opengaan op dit moment nog te vroeg. Sligro verwacht dat de omzet uit de horeca de komende tijd geleidelijk zal toenemen.

Mede-auteur: ANP

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin