Skip to content

Groothandels in voedingsmiddelen vergroten omzet

In 2021 steeg de omzet voor de groothandels in voedingsmiddelen met 5,7%.

Updated on:
Business
Nieuws
Na grote verliezen in 2020 door lockdowns lijkt de markt voor groothandels weer aan te trekken. - Foto: ANP premium

Na grote verliezen in 2020 door lockdowns lijkt de markt voor groothandels weer aan te trekken. - Foto: ANP

Groothandels blijven meer omzet genereren in het laatste kwartaal van 2021. De omzet in de voedingsmiddelen sector steeg met 10,9% ten opzichte van een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Over het hele jaar steeg de omzet met 5,7% voor de groothandels in voedingsmiddelen. Na grote verliezen in 2020 door de corona-lockdowns lijken de groothandels weer aan te trekken.

Eerder dit jaar zei ING een matige groei van de food-groothandel te verwachten. De omzet is dan ook nog niet op het niveau van voor de pandemie.

De algehele groothandelssector had een omzet die 17% hoger ligt dan vorig jaar. De groothandelaren in olie en steenkool zagen hun omzet stijgen met 48%, mede doordat de oliehandel in 2020 bijna 32% minder omzette. De groothandel in landbouwproducten noteerde een plus van 17%.

Minder vertrouwen

Het ondernemersvertrouwen daalde in het eerste kwartaal van 2022 hard, meldt CBS. Waar het in het laatste kwartaal van 2021 nog op 23,5 punten lag, zakte dat in het eerste kwartaal af naar 9,9 punten. De ondernemers waren vooral minder optimistisch over de omzetverwachting van de aankomende drie maanden.

Na een periode met weinig faillissementen, werden in het laatste kwartaal 43 groothandels en handelsbemiddelingsbedrijven failliet verklaard.

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin