Grootste Franse landbouwbeurs gaat door

14-02 | |
Franse voedingsproducten. Foto: Canva
Franse voedingsproducten. Foto: Canva

Het Salon de l’Agriculture, de grootste landbouwshow van Frankrijk, gaat na de onderbrekingen in verband met corona dit jaar wel door.

Het Salon opent de poorten van 26 februari tot 6 maart in het Porte de Versailles in de Franse hoofdstad. Het aantal exposanten ligt met circa 1.100 vrijwel even hoog als twee jaar geleden. Het aantal te verwachten bezoekers, onder normale omstandigheden zeker 600.000, is volgens de organisatoren dit jaar niet te schatten. Dat heeft mede te maken met de coronabeperkingen die blijven gelden. Zo moeten bezoekers een geldige coronapas ofwel QR-code hebben en zijn ook extra maatregelen getroffen voor een optimale ventilatie.

Presidentsverkiezingen in april

“Wij rekenen op het belang dat de Fransen aan hun voeding hechten om de gevolgen van de pandemie het hoofd te bieden. Mensen stellen meer en meer vragen. Ze zullen komen om antwoorden te krijgen en te discussiëren met de agrariërs”, hoopt Arnaud Lemoine, directeur van de organiserende Ceneca.

Dat het Salon doorgaat heeft ook een politieke dimensie. Frankrijk houdt in april presidentsverkiezingen en de kandidaten laten zich traditioneel graag zien op het grootste agrarische evenement en zich daar dan ook fotograferen met koeien of andere dieren. Lemoine: “De agrarische wereld heeft al haar hoop gevestigd op de president van de republiek, economisch staat er veel op het spel.”

Peijs
Ruud Peijs Freelance redacteur


Beheer