Grote aanvoer drukt lammerenprijs iets

De schapen- en lammerenmarkt in Leeuwarden had op dinsdag 7 juli een erg grote aanvoer. Er zijn 1140 dieren aangeboden, tegen het op zich ook flinke aantal van 880 vorige week.

Van het aanbod ging ruim een kwart weg op transport naar Belgiƫ, dat nog steeds aan de markt is voor Nederlandse lammeren. De overige zijn hoofdzakelijk verkocht voor de binnenlandse slacht.

Groeiomstandigheden goed

De groeiomstandigheden voor lammeren is de laatste tijd goed geweest in Leeuwarden. De prijzen zijn redelijk en ze zijn nu goed op gewicht. Er is geen reden om ze langer vast te houden, met uitzondering van een deel van de rammen die geschikt zijn voor verkoop ten behoeve van het Offerfeest.

Daarvoor moeten ze echter minimaal een half jaar oud zijn en dan wordt de spoeling dun, want in Nederland gebeurt het aflammeren meest in maart. Vandaar dat er momenteel ook levende import van rammen is vanuit het Verenigd Koninkrijk. Daar is een bredere aanvoer. Deze importrammen worden hier nog even aangehouden voor aflevering eind deze maand.

De prijzen zijn in Leeuwarden met een kleine marge verlaagd, waarna toch alles verkocht is. De schapen bleven prijshoudend, de belangstelling daarvoor is goed en het aanbod aan de krappe kant.

Prognose: stabiel.

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.