Doorgaan naar artikel

Grote ICT-storing bij Skal Biocontrole door digitale aanval

Het primaire werkproces ligt voor een groot deel stil door een digitale aanval bij een ICT-partner.

Geüpdatet op:
Business
Nieuws
Een SKAL-medewerker voert een controle uit op een biologisch melkveebedrijf. - Foto: Ronald Hissink premium

Een SKAL-medewerker voert een controle uit op een biologisch melkveebedrijf. - Foto: Ronald Hissink

Skal Biocontrole kampt met een grote ICT-storing. Het primaire werkproces ligt volgens de organisatie sinds maandag voor een groot deel stil door een digitale aanval bij een van haar ICT-partners.

Skal Biocontrole is de onafhankelijke organisatie voor het toezicht op de hele biologische keten in Nederland.

Skal kan niet in haar systeem en data. Hierdoor zijn problemen ontstaan die het primaire proces van registreren en certificeren en toezicht houden op biologische bedrijven ernstig verstoren. De ICT-partner in kwestie heeft te maken gehad met een digitale aanval. Het is niet bekend of de systemen van Skal hierdoor zijn geraakt. Dit is onderwerp van forensisch onderzoek. Uit voorzorg heeft de ICT-partner alle systemen uitgeschakeld.

Alternatieve werkwijzen

Skal geeft aan in deze fase geen uitspraken te kunnen doen over de duur van de situatie, en wanneer het systeem weer toegankelijk is. De organisatie bereidt alternatieve werkwijzen voor om het primaire proces normaal doorgang te kunnen laten vinden. Directeur Nicolette Klijnhout-Klijn betreurt de situatie ten zeerste. “We hebben direct een crisisteam gevormd dat continu de situatie monitort en acties uitzet. Alles is erop gericht om het primaire proces weer op gang te krijgen. We begrijpen dat dit de nodige impact heeft op de sector. We werken hard aan een normalisering”.

Snel delen

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin