Grote verschillen in prijzen maaltijdboxen

18-05-2022 | |
Grote verschillen in prijzen maaltijdboxen

Een maaltijdbox voor vier personen kost in een jaar gemiddeld € 2.477. Tussen de aanbieders zijn grote prijsverschillen. Dat meldt maaltijdboxvergelijker Foodboxen.nl.

Sinds de coronapandemie zijn maaltijdboxen in populariteit gegroeid. Steeds meer consumenten raken gewend aan het gemak van een vrijwel kant-en-klare maaltijd met verse ingrediënten. Per persoon kost een maaltijdbox gemiddeld per jaar € 619,17. De duurste box is Marley Spoon, waar de consument voor vier personen € 2.798 per jaar voor kwijt is (€ 5,38 per maaltijd). De goedkoopste aanbieder is Versh € 2094 per jaar (€ 4,36 per maaltijd). Het verschil zit met name in de duurzaamheid van de box: Ekomenu, Marley Spoon en Hellofresh bieden een box aan met veelal biologische producten. Ook speelt gemak een grote rol in de prijs.

15 grote aanbieders maaltijdboxen

De prijzen van de maaltijdboxen zijn gebaseerd op een gezin van vier personen dat gebruik maakt van 3 gerechten per week. De lopende periode is veertig weken, omdat veel consumenten het abonnement stopzetten voor bijvoorbeeld vakanties of feestdagen.

In Nederland zijn op dit moment meer dan vijftien grote aanbieders van maaltijdboxen. Hiervan is HelloFresh de grootste. Dat merkt het bedrijf zelf ook: het afgelopen kwartaal draaide zij een recordomzet van € 1,9 miljard. De afgelopen twee jaar zijn de prijzen van de grote maaltijdboxen met ongeveer 6% gestegen.

Hilhorst
Alieke Hilhorst Redacteur


Beheer