Grote vraag naar biggen in heel Europa

Foto: Bert Jansen
Foto: Bert Jansen

Het dalende biggenaanbod wordt, net als in andere jaren in het voorjaar merkbaar, op de biggenmarkt. Die loopt vlot. Zowel inlands als vanuit exportbestemmingen is er goede vraag naar biggen.

Vooral vanuit Spanje, worden hogere bedragen geboden. In dat land kunnen de vleesvarkensprijzen zich met die in Italië tot de hoogste van Europa rekenen. Ze kunnen niet anders, omdat biggen schaarser worden. Volgens handelaren zijn er voldoende biggen beschikbaar om in de inlandse vraag te voorzien, maar blijven er onvoldoende over om ook in de vraag van exporteurs te voorzien.

Biggenprijs omhoog

Ook in andere delen van Europa zijn biggen gevraagd. De Duitse biggenprijs steeg daardoor dit jaar al bijna € 9,50 per big. Deze week bracht een stijging van € 2 de VereinigungsFerkelpreis op € 32,50 per big. Het was de aanzet voor DCA om zijn BestPigletPrice met € 2,50 te verhogen naar € 34 per big.

En nu de varkensprijs ook begint te bewegen, zal de biggenprijs naar verwachting de komende weken verder oplopen.

Prognose: prijsstijging.

Meer prijzen en noteringen bekijken? Via Foodagribusiness.nl/markt heb je toegang tot de grootste prijzendatabase van Nederland. Krijg inzicht in meer dan 1.100 actuele marktprijzen van producten uit agrarische sectoren, aandelenkoersen en bedrijfsmiddelen als kunstmest, energie en grond.

Keuper
Jacco Keuper Redacteur

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.