Groter aanbod kalveren drukt prijzen

09-08 | |
Foto: Koos Groenewold
Foto: Koos Groenewold

Op de veemarkt in Purmerend zakken noteringen € 5 per dier. De maximale notering voor een zwartbont stierkalf staat nu op € 125 per dier.

De noteringen voor kalveren staan toch nog wat onder druk en zakken deze week ook nog wat. Het lijkt erop dat een groter aanbod hieraan ten grondslag ligt. Op de veemarkt in Purmerend zakken de noteringen hierdoor nog eens € 5 per dier. De maximale notering voor een zwartbont stierkalf staat nu op € 125 per dier.

Marges voor integraties worden ruimer

Ten opzichte van vorig jaar ligt het prijsniveau nog steeds € 30 hoger. Integraties lijken de grotere aanvoer te benutten om de prijzen nog wat verder te drukken. Maar de zomervakanties in het zuiden van Europa lopen ten einde, waardoor hogere opbrengstprijzen een stapje dichterbij komen. Samen met gedaalde poederprijzen zorgt dat ervoor dat de marges van integraties weer ruimer worden.

Duitse kalveren goedkoper

Duitsland, belangrijkste leverancier van kalveren aan ons land, hield de noteringen vorige week stabiel. Maar daar zakken de noteringen nu nog wat sterker met € 10 per dier. Het prijsniveau is ook hier nog ruim € 30 hoger dan een jaar eerder.

Ondanks dat er in ons land wat meer kalveren aangeboden worden, is niet de verwachting dat de markt wordt overvoerd. Daarbij zijn de dieren die nu worden opgezet slachtrijp in aanloop naar een voor de afzet gunstig seizoen. Dat zou voor de komende week betekenen dat de dieren prijshoudend worden verkocht en de markt in wat rustiger vaarwater belandt.

Prognose: kalverprijzen gelijk.

Meer prijsinformatie over kalveren vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur


Beheer