Doorgaan naar artikel

Groupe Avril neemt specialist zonnebloem-eiwit over

Groupe Avril heeft het Duitse Sunbloom Proteins, specialist in de productie en verkoop van ingrediënten die rijk zijn aan zonnebloem-eiwitten, overgenomen.

Geüpdatet op:
Business
Nieuws
Sunbloom Proteins premium

Zonnebloemzaden. Foto: Canva

​De Franse agro-coöperatie Groupe Avril heeft het Duitse Sunbloom Proteins overgenomen. Dit is een specialist in de productie en verkoop van ingrediënten die rijk zijn aan zonnebloem-eiwitten.

Die acquisitie ‘stelt Avril in staat zijn positie op de internationale markt voor plantaardige eiwitten te versterken en zo te reageren op de evolutie van de consumptietendens’.

Een aanvulling op de samenwerking met DSM

De acquisitie vormt een aanvulling op de samenwerking met DSM op het gebied van eiwit uit koolzaad en op de productie van eiwitten op basis van groenten door dochterbedrijf Vivien Paille, laat Groupe Avril weten. Sunbloom Proteins is in 2017 opgericht om voort te bouwen op activiteiten van het onderzoeksinstituut Fraunhofer Gesellschaft in München. Het bedrijf biedt werk aan 35 personen en heeft ook een productie-eenheid in Hongarije.

Producten van Sunbloom Proteins

‘Zijn activiteit berust op het toepassen van een uniek en gecertificeerd procedé om uit zonnebloemzaden concentraties van eiwitten te produceren. Deze eiwitten zijn van een hoge functionele, organoleptische en voedingskwaliteit. De producten van Sunbloom Proteins beantwoorden volledig aan de verwachtingen van de consumenten en de industrie. Dit doet het door nieuwe bronnen van duurzame eiwitten te bieden die een veelvoud aan segmenten bedienen. Denk aan kant-en-klaarmaaltijden, dranken, vegetarische toetjes, brood- en banketbakkerij of sportvoeding’, aldus de uitleg van de Franse groep.

Snel delen

Image
Ruud Peijs

Freelance redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin