Skip to content

HAK heeft B Corp-certificering

Neerlands Glorie Groente & Fruit, het moederbedrijf van HAK, heeft een B Corp-certificering behaald.

HAK heeft B Corp-certificering premium

Timo Hoogeboom (HAK) ontvangt B Corp-certificering van Tessa van Soest (B Lab Benelux). Foto: HAK

Neerlands Glorie Groente & Fruit, het moederbedrijf van HAK, heeft een B Corp-certificering behaald.

Vooral op de onderdelen milieu en werknemers scoort het bedrijf goed. Met een score van 84,2 punten mogen de producten van Neerlands Glorie Groente & Fruit het beeldmerk van B Corp dragen. Doordat het bedrijf plantaardige voeding aanbiedt, scoort het hoog. Ook de focus op lokale teelt, 85% van het assortiment komt uit een straal van 125 kilometer, wordt hoog gewaardeerd.

Timo Hoogeboom, CEO bij HAK, is trots op de certificering, maar zegt dat het ook de aandachtspunten, zoals het verbeteren van het watermanagement en het klimaatneutraal maken van de toeleveringsketen, blootlegt.

Geen reductieplan voor toeleveringsketen

In de bijgesloten informatie van de B Corp-certificering valt te lezen dat het bedrijf op dit moment reduceringsplannen heeft voor de eigen bedrijfsvoering (Scope 1 & 2), maar nog niet voor de toeleveringsketen. In 2035 wil het bedrijf, inclusief toeleveringsketen, klimaatneutraal opereren. ‘In de nabije toekomst’ verwacht het bedrijf ook een plan te hebben voor de Scope 3.

Bedrijfsstatuten aangepast

Om beter aan te sluiten bij B Corp paste HAK in 2021 de bedrijfsstatuten aan met om zo een missiegedreven bedrijf te worden. ‘Door middel van zijn bedrijfsvoering en activiteiten een significant positieve invloed te hebben op de maatschappij en het milieu in zijn algemeenheid’. Daarnaast houdt het managementteam in de besluitvorming rekening met de sociale, economische, juridische of andere gevolgen voor belanghebbenden en milieu.

Biologische groenten

In het verlengde hiervan maakte HAK begin dit jaar bekend dat het in 2027 alleen nog maar in Nederland geteelde biologische groenten en peulvruchten in het assortiment opneemt. In 2021 waren alle groenten en peulvruchten al On the way to PlanetProof-gecertificeerd.

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin