Skip to content

HAK steekt peulvruchten in nieuwe verpakking

Groenteconservenbedrijf HAK gaat al zijn peulvruchten in nieuw jasje steken. Het bedrijf gaat de peulvruchten in een pak verkopen.

hak peulvruchten in pak

HAK introduceert peulvruchten in pak. -Foto: HAK

Groenteconservenbedrijf HAK gaat al zijn peulvruchten in nieuw jasje steken. Het bedrijf gaat de peulvruchten in een pak verkopen.

Vanaf begin volgend jaar staat ‘HAK-in-PAK’ in de winkels. De conservenfabrikant zegt hiermee een betaalbaar en mooi alternatief te hebben voor de glazen potten en stazakken, die overigens ook in het assortiment blijven. HAK gaat kidneybonen, linzen, kikkererwten, bruine bonen, witte bonen, een bonenmix en daarnaast een variant met mais aanbieden pak. De verpakkingen zijn gemaakt van plantaardige materialen.

HAK denkt dat deze nieuwe verpakkingen consumenten meer verleiden om peulvruchten te eten. Het bedrijf wil met ‘deze innovatie consumenten motiveren om vaker te kiezen voor plantaardige bronnen van eiwitten’.

Kans voor categorie peulvruchten in pak

HAK zegt de inspiratie voor het pak op te hebben gedaan in Scandinavië. CEO Nicole Freid: “Daar zie je dat dit type handzame en betaalbare verpakking het blik uit het schap verdrongen heeft. De speelse designs hebben het schap daar nog meer kleur en aantrekkingskracht gegeven. Ook in Nederland en België gaan we deze verpakking steeds vaker zien. We zien dit als een kans voor de categorie.”

BOON in pak

In Nederland is al een andere partij die peulvruchten aanbiedt in een kleurrijk pak: BOON. Dit bedrijf introduceerde zijn peulvruchten in pak begin dit jaar als aanvulling op het portfolio van vleesvervangers. BOON verkoopt peulvruchten uitsluitend in pak.

Lees ook: BOON wil peulvruchten hoofdrol geven met nieuwe producten

Snel delen

Alieke Hilhorst
Alieke Hilhorst

Redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin