Handel bijproducten loopt rustig rond kerst

21-12-2022 | |
Handel bijproducten loopt rustig rond kerst

In de laatste twee weken van het jaar gebeurt in de handel in bijproducten niet bijster veel meer.

In de fritesverwerking komt wat meer product vrij en kan de prijs van aardappelstoomschillen 10 cent per procent drogestof zakken. Rond de feestdagen ligt de productie bij veel bedrijven stil, maar het brouwvolume van bierbrouwerijen is beperkt. Voor deze en komende week wordt het voor sommige leveranciers een uitdaging om alle afnemers te kunnen beleveren. Over het algemeen zijn echter geen grote problemen in de beschikbaarheid te melden.

Goede vraag bijproducten

De vraag naar bijproducten blijft onverminderd groot, omdat droge eiwitrijke producten vooralsnog duur blijven. Droge, energierijke producten bewegen wat prijs betreft de andere kant op en zouden in het begin van volgend jaar voor prijsdruk gaan zorgen bij energierijke bijproducten. Bij Duynie is deze week een vijfde verkoopronde van perspulp gestart. De prijs is vastgesteld op € 2,85 per procent drogestof, zolang de voorraad strekt.

Ruwvoerhandel goed

In de ruwvoerhandel is het rustig. De vraag naar prik in de vorm van gedorst hooi om snelle rantsoenen wat trager te maken is nog goed. Ook de vraag naar stro loopt goed door. Weidehooi is krap beschikbaar, terwijl ook juist naar goede kwaliteit de vraag toeneemt. De handel in snijmais is nog rustig, die vraag trekt in de loop van komend jaar naar verwachting aan.

Prognose: stabiele prijzen.

Prijsinformatie over (grondstoffen van) veevoer vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur
Meer over


Beheer