Handel in bijproducten verloopt goed

15-06 | |
Bierbostel losgestort op het erf. De beschikbaarheid is zo goed dat een prijsverlaging zou kunnen volgen. - Foto: Mark Pasveer
Bierbostel losgestort op het erf. De beschikbaarheid is zo goed dat een prijsverlaging zou kunnen volgen. - Foto: Mark Pasveer

Het is een rustige week in de bijproductenhandel. Het mooie weer zorgt ervoor dat veel melkveehouders druk in de weer zijn met de grasoogst en wat minder focus hebben op andere zaken.

De beschikbaarheid van aardappelproducten blijft moeizaam. Vooral die van aardappelstoomschillen is erg krap. Leveranciers voeren een korting op de levering in om voorraad op te kunnen bouwen. Die hebben ze nodig als de fabrieken deze zomer worden omgebouwd voor verwerking van nieuwe oogst aardappelen.

De prijs steeg bij de meeste leveranciers vorige week al, maar nu staat deze overal op € 3,20 per % drogestof. Ook vloeibaar aardappelzetmeel stijgt 10 cent in prijs en komt uit op € 3,25 per % drogestof.

Bierbostel goed beschikbaar

De beschikbaarheid van bierbostel is goed. Leveranciers moeten wel hun best doen het product in de markt te zetten. Het kan voor melkveehouders lonend zijn om een belrondje te maken voor bierbostel. Tarwegistconcentraten worden vlot verkocht. De vraag is goed, het aanbod is maar matig. De prijzen blijven wel gelijk deze week.

Voldoende weidehooi

Er voldoende aanbod van weidehooi, maar de vraag naar het product is maar heel rustig. Het aanbod van stro is prima, de prijzen blijven echter op peil. Transporteurs hebben nog steeds te maken met hoge dieselprijzen en rekenen dit door. Er is wat handel in balen kuilgras. Melkveehouders die liever eerst nog een keer maaien, gebruiken de balen om tijdelijk bij te voeren.

Prognose: bierbostel tendeert goedkoper, rest stabiel.

Meer prijsinformatie over bijproducten vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur
Meer over


Beheer