Handel in kalveren verloopt stroef

06-12-2022 | |
Kalverhandel in Purmerend. - Foto: Fotopersbureau Dijkstra
Kalverhandel in Purmerend. - Foto: Fotopersbureau Dijkstra

Het wil niet vlotten in de kalverhandel. Ook deze week staan de prijzen verder onder druk. Het aanbod van kalveren blijft ruim, terwijl vanuit integraties de vraag naar nuchtere kalveren achterblijft.

De prijzen van de vleeskalveren zijn weliswaar gestegen, maar door de gestegen kosten blijven marges in de kalfsvleessector achter. Integraties gebruiken de inkoopkant om in de kosten te snijden. Zicht op verlichting in andere kosten, zoals energie, voer en mest zijn er niet. In de vrije sector blijven hierdoor meer kalverstallen leeg liggen, wat uiteindelijk aan een afnemende vraag te merken is.

Op de veemarkt in Purmerend zakken de noteringen met € 5 per dier. Een zwartbont stierkalf van extra kwaliteit staat genoteerd tot € 80 per dier. De veemarkt zelf geeft een verschil van € 10 per dier aan om extra te benadrukken dat prijzen verder dalen.

Lagere prijzen Duitsland

Ook in Duitsland, waar al wekenlang met dalende prijzen wordt gerekend, gaat men deze week uit van een daling van € 5 tot € 10 per dier. Ook geven integraties op hoeveel kalveren er gekocht mogen worden. Dat alles wijst op een dalende markt. Voor de komende weken blijven de prijzen voor nuchtere kalveren onder druk staan en is een prijsdaling het meest voor de hand liggend.

Prognose: verder dalende prijzen.

Meer prijsinformatie over kalveren vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur
Meer over


Beheer