Handel in lammeren loopt stroef

13-09-2022 | |
Foto: Mark Pasveer
Foto: Mark Pasveer

Op de lammermarkt is een andere dynamiek merkbaar dan er in lange tijd geweest is. De handel verloopt moeizaam en regelmatig worden noteringen naar beneden bijgesteld.

Deze week bleven de noteringen in Leeuwarden op een stabiel niveau, maar de handel bleef stroef. De kwaliteit van de lammeren is niet optimaal, wat inkopers wat meer ruimte geeft om minder te bieden voor de dieren.

Door de hitte en droogte hebben de dieren het moeilijk en groeien maar langzaam. Zijn de lammeren volgroeid, dan worden ze snel aangeboden. De vraag naar weidelammeren is al enige tijd heel rustig, waardoor de aangeboden dieren moeilijk te verkopen zijn.

Aanbod oude schapen groeit

Schapenhouders maken zich op voor het nieuwe dekseizoen. Dat geeft doorgaans ook meer aanbod van oude schapen die niet meer onder de ram gaan. Hierdoor is het aanbod van deze categorie dieren relatief groot en staan prijzen onder druk.

In de vleesverkopen loopt het ook maar moeizaam. Consumenten zijn veel terughoudender met het kopen van vlees en dat is goed merkbaar. Voor de komende tijd wordt rekening gehouden met een aanhoudende moeizame handel met noteringen die onder druk blijven staan.

Prognose: prijzen onder druk.

Meer prijsinformatie over schapen vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur
Meer over


Beheer