Handel in lammeren verloopt goed

07-06 | |
Foto: Mark Pasveer
Foto: Mark Pasveer

Hoewel er meer vraag is naar lamsvlees, leidt dat niet direct tot hogere prijzen.

De handel in lammeren valt met een werkdag minder niet tegen. Op de veemarkt in Leeuwarden waren voldoende kopers, die het deze editie met minder dieren moesten doen. In totaal werden 559 dieren aangevoerd, 216 minder dan een week eerder. Daardoor konden de noteringen stabiel blijven, maar had een plusje erbij niet misstaan. Op de veemarkt in Bunnik werden de lammeren over de gehele linie € 5 per dier duurder verkocht. 

Goede vraag lamsvlees

De vraag voor de feestdagen was goed en de vleeshandel kon lamsvlees vlot verkopen. Hierdoor is de vraag naar lamsvlees iets groter dan voorgaande weken. Het leidt in de rechtstreekse handel niet direct tot hogere prijzen, maar het huidige prijsbeeld kan makkelijk worden gehandhaafd.

De handel in oude ooien blijft vlot doorlopen, al zijn kopers wel kritisch. Het absolute prijsniveau van de oude schapen is hoog. Voor de komende weken neemt het aanbod overhouders verder af. Ook zijn er schapenhouders die met een schuin oog kijken naar het Offerfeest, begin juli. Doorgaans worden dan flink wat meer lammeren gevraagd. Tot die tijd blijven prijzen naar verwachting stabiel, maar een plusje is niet uitgesloten.

Prognose: gelijkblijvende tot stijgende prijzen.

Meer prijsinformatie over schapen vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur
Meer over


Beheer