Handel in schapen moeizaam met lagere prijzen

23-08 | |
Foto: Herbert Wiggerman
Foto: Herbert Wiggerman

De schapenhandel in Leeuwarden verliep op dinsdagmorgen vrij stroef. Het aanbod aan schapen bedroeg 640 dieren, dat zijn 115 dieren meer dan een week eerder.

Het aanbod aan vee is momenteel groter door de aanhoudende droogte, zo wordt ingeschat. In de handel in weidelammeren is goed merkbaar dat de vraag naar dieren goeddeels stil is gevallen door een gebrek aan gras. Ook de vraag naar slachtlammeren is heel rustig.

Het lijkt erop dat de opstart na de vakanties langer op zich laat wachten dan ingeschat. Ook is de ruimte in de portemonnee bij consumenten een stuk kleiner en zijn de hoeveelheden lamsvlees die worden besteld kleiner dan voorheen.

Lagere prijzen

De prijzen zijn bij enkele kwaliteiten verlaagd. Zuiglammeren van tweede kwaliteit werden € 5 goedkoper en staan genoteerd tussen € 80 en € 110 per dier. Om noteringen aan te laten sluiten op elkaar, is de ondergrens van eerste kwaliteit lammeren verlaagd naar € 120 per dier.

De notering voor eerste kwaliteit slachtschapen komt uit op maximaal € 157,50, een verlaging van € 5. Verwacht wordt dat het herstel nog wel even op zich laat wachten en dat stabiele prijzen het hoogst haalbare is de komende week.

Prognose: moeizaam stabiele prijzen.

Meer prijsinformatie over schapen vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur
Meer over


Beheer