Handel in slachtkoeien blijft rustig

16-12-2019 | |
Foto: Anne van der Woude -
Foto: Anne van der Woude

De handel in slachtkoeien is rustig en tot een verandering van de prijzen komt het niet.

Handelaren zien dat inkopers van slachterijen momenteel niet zitten te springen om afgemolken koeien. Afgelopen week zijn veel runderen geslacht en qua voorraad richting de feestdagen zit het wel snor. Hoewel dus geen sprake is van een wilde vraag naar slachtkoeien, zorgt dat niet voor een verlaging van de noteringen.

Aanbod niet groot

Het aanbod aan slachtkoeien is nog altijd niet heel erg ruim. Op de markt in Bunnik werden wat minder dieren aangeboden dan een week eerder. De prijzen konden daardoor relatief eenvoudig overeind blijven. Voor een P-kwaliteit slachtkoe bleef de prijs staan op € 2,25 tot € 2,65 per kilo geslacht gewicht. Wel blijft de notering nog duidelijk onder het niveau van een jaar terug.

Stabiel het jaar uit

Handelaren verwachten dat de prijs op de veemarkt in Bunnik dit jaar niet meer in beweging gaat komen. De vraag naar slachtkoeien blijft ook de komende week niet heel sterk, terwijl handelaren inschatten dat ook het aanbod niet veel gaat veranderen. Deze balans in de markt zorgt ervoor dat ook de prijzen niet gaan veranderen.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer prijsinformatie over slachtkoeien en ander rundvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Bussink
Frank Bussink Voormalig redacteur


Beheer