Handel kalveren verloopt stroperig

De handel is zeer moeizaam. De afzet loopt moeilijk en extra kalveren zijn bijna niet te plaatsen.

De kalverhandel blijft in een moeilijke situatie hangen. Er is in geen enkel aspect een lichtpuntje te ontdekken. Op de veemarkt in Purmerend was er weliswaar minder aanvoer: 584 dieren, dat waren er 45 minder dan de vorige marktdag. Maar de kruislingen noteerden € 5 per stuk minder. Extra kwaliteit Belgische blauw stierkalf staat in Purmerend op € 185 tot € 205. De zwartbonte kalveren noteerden gelijk.

Lees verder onder de grafiek.

Kalveren moeilijk te plaatsen

De handel is zeer moeizaam. De afzet loopt moeilijk en extra kalveren zijn bijna niet te plaatsen. Voor de mesters blijven het zware tijden. Er moet telkens flink worden bijgelegd op vette kalveren en het einde van deze situatie lijkt nog lang niet in zicht. De prijzen voor blank en jongrosékalfsvlees trekken wel wat aan, maar rendement is er nog lang niet.

Oudrosévlees blijft onverminderd laag in prijs. Aan de aanbodzijde zou het in oktober wat rustiger kunnen worden. Toch verwachten handelaren in november alweer een groter aanbod van nuchtere kalveren. In Duitsland is het aanbod eveneens zeer groot en hier zakten de nukaprijzen over de hele breedte met € 5. De verwachting is dat de Duitse kalveren de komende week nog eens € 5 van de prijs in moeten leveren. In Nederland is het ook maar zeer de vraag of de huidige prijzen stand houden. Een stabiele prijs lijkt voorlopig het hoogst haalbare.

Prognose: Maximaal stabiele prijzen.

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.