Handel lammeren stabiel op hoog prijsniveau

21-06 | |
Halal lamsvlees in een Rotterdamse slagerij. In de aanloop naar het offerfeest zijn veel lammeren verkocht. - Foto: ANP
Halal lamsvlees in een Rotterdamse slagerij. In de aanloop naar het offerfeest zijn veel lammeren verkocht. - Foto: ANP

Het einde van het seizoen van de overhouders is in het zicht. De lammeren die vorig jaar zijn geboren, zijn grotendeels verkocht.

Veemarkt Leeuwarden heeft nog wel een notering voor de dieren, maar het aandeel is inmiddels gekrompen tot zo’n 15% van het totale aanbod.

De noteringen blijven deze week gelijk ten opzichte van een week eerder, maar zijn prima. De afgelopen weken zijn veel lammeren verkocht in aanloop naar het offerfeest, dat dit jaar op 9 juli is.

Om de grotere vraag naar dieren aan te kunnen, is daar al wat rekening mee gehouden. Het totale aanbod van lammeren bedraagt 940 dieren, dat is precies 100 meer dan een week eerder.

Oude schapen vlot verkocht

De oude schapen, die al tijden lang een stevige notering houden, werden vlot verkocht. Het aanbod van deze dieren blijft krap, terwijl de vraag naar de dieren stevig aanhoudt.

Dit beeld is in de vrije handel ook waarneembaar. De dieren worden vlot verkocht, maar dat geldt bij een gelijke prijs. Meer willen afnemers niet kwijt voor het lamsvlees. Tot aan het offerfeest wordt rekening gehouden met stabiele prijzen, maar daarna is een prijsdaling mogelijk.

Prognose: gelijke prijzen.

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur
Meer over


Beheer