Doorgaan naar artikel

Handel nuchtere kalveren vriendelijker

Foto: Anne van der Woude premium

Foto: Anne van der Woude

De omstandigheden voor de kalverhandel zien er niet verkeerd uit.

Het aanbod van kalveren neemt langzaam wat af en de handel loopt daardoor wat vriendelijker. Op de veemarkt in Purmerend resulteerde dat in een verhoging van de prijzen voor zwartbonte kalveren met € 5 per dier en een correctie van de bovenkant van de notering van € 5. Het aanbod bedroeg 430 dieren, dat zijn er 11 minder dan een week eerder. Vorige week verhoogde Vee&Logistiek de prijzen over de hele linie met € 5.

Prima opbrengstprijzen

In de kalfsvleessector ziet het er goed uit. Al is het een smalle basis, de prijzen van rosékalveren stegen fors in de afgelopen tijd. Bij blankvleeskalveren is het rustiger, maar kijkt men wel naar boven. In Duitsland is de situatie ook wat vriendelijker en er wordt gesproken over een prijsverhoging van € 5 door een krapper aanbod van kalveren.

Hoge kosten voor voer

Daartegenover staan de hoge kosten voor voer, die zwaar doordrukken op marges. Integraties blijven een vinger aan de pols houden wat aantallen betreft en zullen aan de rem willen trekken als de prijzen blijven doorstijgen. Daarbij is een van de argumenten dat de Ierse melkveehouderij weer in het kalverseizoen zit en dat de eerste kalveren al snel weer het Europese vasteland bereiken. Voor de komende tijd is het niet ondenkbaar dat de prijzen nog wat verder stijgen, al zal dat zeer geleidelijk gaan.

Prognose: prijzen tenderen hoger.

Meer prijsinformatie over kalveren vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Beheer
WP Admin