Handel rosékalveren eindigt, vleesverkoop loopt nog door

22-12-2022 | |
De vleeshandel meldt opvallend genoeg nog best aardige verkopen van kalfsvlees aan winkels en horeca. - Foto: Canva/Esben_H
De vleeshandel meldt opvallend genoeg nog best aardige verkopen van kalfsvlees aan winkels en horeca. - Foto: Canva/Esben_H

Zoals verwacht blijft de Boerderij-notering voor jongrosés gelijk op een niveau van € 5,20 per kilo geslacht gewicht.

Oudrosékalveren noteren € 4,90 per kilo. De handel in rosévleeskalveren is zo goed als gedaan en het is vooral het afwikkelen van verkopen die eerder zijn gedaan. Volgens handelaren is met name bij jongrosé flink vooruit geslacht en is er geen enkele aanboddruk. Dat is alvast een positief vertrekpunt voor het nieuwe jaar.

Verkoop loopt aardig door

De vleeshandel meldt opvallend genoeg nog best aardige verkopen aan winkels en horeca. Waarschijnlijk stellen vleesinkopers de aankoop langer uit dan andere jaren en willen zij te grote voorraden beperken. Zowel het volume als de prijsniveaus blijft daardoor stabiel bewegen.

Op de prijs van de starters is deze weken wel wat druk gekomen. In de laatste weken van het jaar gebeurt er weinig meer op die markt en ook voor export gaan er een stuk minder weg. Met moeite blijft de notering tussen € 365 en € 370 per kalf. Handelaren geven aan voor begin januari alweer genoeg op de planning te hebben staan.

Prognose: stabiele noteringen.

Meer prijsinformatie over rosévleeskalveren en ander vleesvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Stevens
René Stevens Freelance redacteur


Beheer