Handel slachtkoeien bijzonder moeizaam

22-09 | |
Foto: Mark Pasveer
Foto: Mark Pasveer

De meeste kwaliteiten slachtkoeien zakten op de veemarkt in Purmerend 10 cent in prijs, de hele magere worstkoeien leverden zelfs 15 cent in op de notering van een week eerder.

Wederom maakt de slachtkoeienmarkt een moeizame week door. In het begin van de week zetten noteringen op de veemarkt in Purmerend een kleine stap terug, maar op woensdagavond bleek de aanvoer toch te groot voor de zeer terughoudende vraag naar slachtkoeien.

In totaal werden 370 slachtdieren aangevoerd, dat zijn 70 dieren meer dan in de week ervoor. De meeste kwaliteiten slachtkoeien zakten 10 cent in prijs, maar de hele magere worstkoeien leverden zelfs 15 cent in op de notering van een week eerder. De notering van deze kwaliteit ligt tussen € 3,15 en € 3,75 per kilo geslacht gewicht.

Noteringen hoger dan vorig jaar

Ondanks de dalingen zijn de noteringen nog steeds beter dan vorig jaar. Dit prijsniveau werd vorig jaar voor luxe O-koeien aangehouden. Echter stegen de prijzen toen en hebben we nu met een volledig ander beeld te maken.

De krapte aan personeel in slacht- en verwerkingsbedrijven knijpt hard door. Hierdoor zijn minder slachtkoeien nodig, terwijl de uitstoot op de melkveebedrijven nu het hoogst is. Dat resulteert in een forse prijsdruk die ook volgende week nog aanhoudt. Slachterijen zitten in op een verdere prijsdaling van 10 cent per kilo.

Prognose: lagere prijzen.

Meer prijsinformatie over slachtkoeien en ander rundvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur
Meer over


Beheer