Doorgaan naar artikel

Handel slachtkoeien blijft stroef verlopen

Foto: Canva premium

Foto: Canva

Het stroeve karakter in de rundvleesafzet houdt aan.

Op de veemarkt in Leeuwarden bleven de meeste noteringen grotendeels gelijk, buiten een correctie van de koeien van O-kwaliteit om. Deze dieren zijn staan genoteerd tussen € 4 en € 4,45 per kilo geslacht gewicht, gemiddeld € 0,08 minder dan een week eerder.

Slachterijen bieden minder geld

Slachterijen blijven minder betalen voor slachtkoeien. Over de hele linie verlopen vleesverkopen moeizaam en drukt dit flink op de marges van slachtbedrijven. Ook voor deze week spreekt de handel van € 0,10 minder dat ontvangen wordt voor slachtkoeien. De vakantieperiode werkt in dit verhaal niet mee. Slachterijen moeten hun capaciteit afschalen, doordat medewerkers op vakantie gaan.

Ook stroeve afzet van rundvlees in andere landen

Op het moment valt de aanvoer van slachtvee voor de tijd van het jaar hoog uit. In de twee voorgaande jaren lag het aantal slachtingen zo’n 15% lager dan dit jaar. In de ons omringende landen verloopt de afzet van rundvlees net zo stroef als in Nederland. In Duitsland leken aanbod en vraag goed bij elkaar aan te sluiten, maar staan de prijzen toch onder druk doordat zowel de afzet in de horeca als in de retail als onbevredigend wordt beschreven. Terug in Nederland moet rekening worden gehouden met lagere prijzen.

Prognose: verdere prijsdruk.

Meer prijsinformatie over slachtkoeien en ander rundvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Lees meer over

Snel delen

Afbeelding
Marc Dijkerman

Redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin