Doorgaan naar artikel

Handel slachtkoeien op veemarkt rustig

Afbeelding premium

De noteringscommissie van de veemarkt meldt dat de prijzen waarvoor de koeien van de hand ging op hetzelfde niveau lagen als vorige week. Foto: Jan Willem van Vliet

De handel in slachtkoeien verliep deze week rustig op de veemarkt in Leeuwarden. Er waren iets meer koeien. Plus 15 stuks om precies te zijn. Maar dat had weinig invloed op de stemming in de markt.

De noteringscommissie van de veemarkt meldt dat de prijzen waarvoor de koeien van de hand ging op hetzelfde niveau lagen als vorige week. Dat de noteringen toch iets lager uitvallen heeft dan ook niets van doen met de handel van deze week. Volgens de noteringscommissie van de veemarkt betreft de verlaging van de notering een correctie op de prijzen in de voorbije weken.

Bij warm weer meer kip

Net als in de voorafgaande week blijft de geringere vleesafzet tijdens de zomervakantie de verkoop van slachtkoeien parten spelen. Maar zodra de eerste mensen terugkomen van vakantie, kan dat weer een positiever effect op de vleesverkoop hebben.

Vooral ook omdat het op dit moment niet zo zomers is. Dan grijpen consumenten toch nog wel wat sneller naar makkelijk te bereiden rundvleesproducten als hamburgers en gehakt. Als het warm is, geniet kip vaker de voorkeur.

Een ander lichtpuntje is dat de prijzen in Duitsland wat lijken te stabiliseren. Dat kan meehelpen om ook hier een stevigere bodem in de markt te krijgen. Ook in de afzet van vleesstieren zien we in Duitsland enige stabilisatie. Dat is in Nederland nog niet het geval. De afzet van de stieren verloopt heel moeizaam en dat drukt flink op de prijzen.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer prijsinformatie over slachtkoeien en ander rundvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Lees meer over

Snel delen

Afbeelding
John Ramaker

Chef-redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin