Doorgaan naar artikel

Handel verse mais grotendeels gedaan

Foto: Mark Pasveer premium

Foto: Mark Pasveer

De mooie dagen van deze week worden volop benut om te oogsten. Veel melkveehouders benutten deze week om nog een snede gras te maaien.

In het noorden van het land zit men nog volop in de maisoogst. De handel in verse mais is dit seizoen voor het grootste gedeelte achter de rug. De vraag naar bijproducten voor het afdekken van maiskuilen houdt nog een week aan. Nu is de beschikbaarheid van aardappelpersvezels nog terughoudend en is de levertijd toegenomen. De verwachting is dat dit in november weer wordt ingelopen. Dan verandert de dynamiek in de markt en komen de vaste leverpatronen van bijproducten weer terug.

Aanbod wat kleiner

Het aanbod van bijproducten uit de fritesindustrie blijft ook wat achter. Vooral aardappelstoomschillen zijn moeilijk leverbaar, ook omdat nieuwe oogst aardappelen nog een dunne schil hebben. Als alternatief voor het afdekken van perspulp kunnen snippers worden gebruikt. Tarwegistconcentraat kan ook dienen als afdek, maar mits de opslag er geschikt voor is. Het product rekent op het moment zeer gunstig in rantsoenen.

Vraag bierbostel goed

De vraag naar bierbostel is goed. Dit drukt zwaar door op het kleinere aanbod doordat seizoensgebonden minder bier wordt gebrouwen. Deze week stijgt de Boerderij-prijs met 10 cent per procent drogestof. De handel in stro en hooi is op het moment rustig. Kwaliteit van het stro blijft wisselvallig en prijzen zijn hoog.

Prognose: prijzen blijven hoger tenderen.

Prijsinformatie over (grondstoffen van) veevoer vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Lees meer over

Snel delen

Afbeelding
Marc Dijkerman

Redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin