Doorgaan naar artikel

Handelsbedrijf Numidia en zuivelproducent DMK slaan handen ineen

Nieuws
Food
Numidia DMK premium

Foto: ANP

Numidia gaat de distributie van deels plantaardige melkpoeders, de zogenoemde instant fat filled powders (FFMP) van DMK voor zijn rekening nemen. Dat heeft het zuivelhandelsbedrijf bekend gemaakt.

Binnen de strategische samenwerking produceert Duitslands grootste zuivelcoöperatie DMK de deels plantaardige melkpoeders in de fabriek in Zeven (Nedersaksen). Numidia brengt de poeders vervolgens op de markt onder de eigen merken Numigold en Amina. De samenwerking start officieel in april 2023.

Markt voor FFMP fors gegroeid

Numidia geeft aan dat de markt voor FFMP in de afgelopen tien jaar fors is gegroeid. Het handelsbedrijf introduceerde in 2018 het merk Numigold, dat naar eigen zeggen snel groeide. Het in 2020 gelanceerde merk Amina gaf volgens de Numidia een nieuwe groeimpuls aan de verkoop van FFMP. Beide ondernemingen zijn ervan overtuigd dat de samenwerking de merken Numigold en Amina verder kan laten groeien en dat daarmee beter kan worden ingespeeld op de wensen van de klant.

Nederland grote exporteur van FFMP

Nederland is een grote exporteur van FFMP. Het gaat om mageremelkpoeder aangevuld met plantaardig vet – meestal palmolie. Het kwam ooit op als goedkope vervanger van vollemelkpoeder. Nu heeft dit product op veel – vooral tropische – markten vollemelkpoeder verdrongen. Het succes van het product komt niet alleen door de lagere prijs. Fat filled zuivel is ook geschikter voor tropische afzetmarkten. Plantaardige olie heeft als voordeel boven melkvet dat het – zeker bij hogere temperaturen – langer houdbaar is.

Snel delen

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin