Handelshuis Olam brengt ingrediëntentak naar beurs

13-08-2021 | Laatste update op 01-03 | |
Foto: ANP
Foto: ANP

Het internationale agrifoodhandelshuis Olam wil zijn tak van voedselingrediënten (Olam Food Ingredients) naar de beurs van Londen brengen.

Een tweede notering komt er op de beurs van Singapore. Olam Food Ingredients is één van ’s werelds grootste leveranciers van cacaobonen. uien, knoflook, amandelen en koffie. De beursgang zou in het eerste halfjaar van 2022 moeten plaatsvinden.

“Het geïntegreerde wereldwijde netwerk (…) binnen een groeiende on-trend ingrediëntenportfolio, maakt ons een aantrekkelijke investeringscase voor iedereen die wil inspelen op de groeiende wereldwijde vraag naar voedsel dat gezonder, traceerbaar en duurzaam is”, aldus Olam.

Twee aparte divisies

Olam Food Ingredients ontstond begin 2020 toen moederbedrijf Olam twee aparte divisies oprichtte: één voor de voedingsingrediënten en één voor de bulklandbouwgrondstoffen als granen, oliezaden, rijst en katoen. Ook dit tweede dochterbedrijf zal uiteindelijk apart beursgenoteerd worden, waarschijnlijk in 2023.

Nederland is sinds 1998 de belangrijkste Europese doorvoerhaven voor Olam. In Koog aan de Zaan en Wormer heeft het bedrijf cacaoverwerkingslocaties.

Olam Food Ingredients is actief in 48 landen in Amerika, Afrika, Europa en Azië, heeft 15.000 medewerkers, en koopt direct en indirect in bij ongeveer 2,6 miljoen boeren wereldwijd en heeft meer dan honderd fabrieken.

Bekijk het verloop van de aandelenkoersen van bedrijven in de Beursindex van Food&Agribusiness via FoodAgribusiness.nl/markt

Kloosterman


Beheer