Handelsrecord EEX met termijncontracten zuivel

30-09 | |
Foto: Canva
Foto: Canva

EEX sloot tot en met 21 september dit jaar 27.678 termijncontracten voor zuivel af, met 138.390 ton grondstoffenequivalent.

Dat is een nieuw handelsrecord in EEX Dairy Futures sinds 2017. Toen werden 27.564 contracten afgesloten met 137.820 ton grondstoffenequivalent. Het bedrijf handelt onder andere in rauwe melk, boter en weipoeder. De groei is voornamelijk te danken aan de handel in contracten voor mageremelkpoeder. Sascha Siegel, hoofd van de afdeling Agricultural Commodities, ziet het toenemende gebruik van risicobeheersinstrumenten als bevestiging dat meer behoefte is aan proactief de prijsvolatiliteit in melk en zuivelproducten te beheersen.

Index voor kaas in Europa

“We zijn trots dat we door een consistente groeitrend nu ons record uit 2017 hebben kunnen verbreken. Vooral opmerkelijk is dat het met nog drie maanden in het jaar te gaan al is gehaald. We zijn van plan om in deze productgroep voortdurend uit te breiden met verdere productinnovaties”, aldus Siegel. Vorig jaar startte EEX met een index voor kaas in Europa. De handel in termijncontracten voor rauwe melk komt door de hoge prijzen van het product dit jaar niet van de grond. Hierin is dit jaar niet gehandeld.

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur
Meer over


Beheer