Hardeman Egg Group neemt eierverwerker over

18-03 | |
Hardeman Egg Group neemt eierverwerker over
Foto: Dirk Goede

Hardeman Egg Group heeft eierverwerker Adriaan Goede B.V. in Landsmeer (N-H.) overgenomen. De overname is op 18 maart bekendgemaakt, maar vond per 1 januari 2021 plaats.

Hardeman Egg Group is eind februari opgericht 2020 opgericht door zakenman Arend Hardeman met als doel Kwetters Holding over te nemen. Deze overname werd voor de zomer van 2020 afgerond. In Hardeman Egg Group zitten ook enkele legpluimveebedrijven met bij elkaar zo’n 1 miljoen legkippen. Met de overname van deze eierwerwerker verstevigt Hardeman Egg Group zijn positie in de eiermarkt en versterkt Adriaan Goede B.V. zijn toekomstige marktpositie.

Gedroogde eiproducten

Adriaan Goede B.V. is in 1895 opgericht en is een van de oudste eiproductenbedrijven ter wereld. Het bedrijf is gespecialiseerd in de productie van gedroogde eiproducten, maar maakt sinds 2013 ook vloeibare eiproducten. Adriaan Goede kan per dag 2 miljoen eieren verwerken, die het bedrijf koopt bij pakstations en eierhandel. Momenteel is minder dan de helft van de verwerkte eieren verrijkte-kooiei en komt het merendeel van de aanvoer uit alternatieve huisvestingssystemen, vooral van scharrelkippen.

Integrale ketenbeheersing en herkomstgarantie

In de afzetmarkt van eiproducten is de vraag naar producten met hogere en betere functionaliteiten sterk toegenomen en is de herkomst van de eieren en de garantie ervan steeds belangrijker geworden, aldus directeur Dirk Goede, vierde generatie in het familiebedrijf. Integrale ketenbeheersing en de herkomstgarantie zijn voor hem belangrijke redenen om zijn familiebedrijf te verkopen.

Eierhandel Kwetters

Eierhandel Kwetters levert scharreleieren, vrije-uitloop eieren, biologische eieren en kwarteleieren aan afnemers in Duitsland, Nederland en België. Tot de klantenkring behoren grote supermarktorganisaties en industriële bedrijven. Kwetters heeft pakstations in Veen, Ede en het Duitse Langenweddingen (Sülzetal). Ook heeft het zowel in Nederland als in Duitsland enkele legkippenbedrijven.

Voor Hardeman Egg Group is Adriaan Goede een welkome en waardevolle aanvulling van het productassortiment. “De bedrijven Kwetters en Adriaan Goede zijn volledig complementair en zullen elkaar gaan versterken in de eiermarkt”, aldus Hardeman Egg Group.

Bijleveld
Hans Bijleveld Redacteur

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.