Doorgaan naar artikel

HAS green academy stelt nieuwe lector eiwittransitie aan

HAS green academy (HAS Den Bosch/Venlo) stelt een nieuwe lector voor het lectoraat Eiwittransitie in Voeding aan.

Geüpdatet op:
Nieuws
Food
Ingeborg Haagsma-Boels. - Foto: HAS green academy premium

Ingeborg Haagsma-Boels. - Foto: HAS green academy

HAS green academy (HAS Den Bosch/Venlo) stelt een nieuwe lector voor het lectoraat Eiwittransitie in Voeding aan. Met de nieuwe lector verbreedt de scope van het lectoraat naar cellulaire landbouw en insecten, naast plantaardige eiwitten.

Ingeborg Haagsma-Boels wordt de nieuwe lector. Zij is sinds april 2022 docent-onderzoeker bij de HAS en was al verbonden aan het lectoraat. Daarvoor was ze R&D Director bij Westland Kaas. Ze werkte ook bij NIZO, WCFS en Friesland Foods.

De nieuwe lector neemt het stokje over van Fred van de Velde, die recent, samen met waarnemend lectoren Renske Janssen en Emma Teuling afscheid nam.

Lees ook: Vijf jaar lectoraat eiwittransitie: verschuiving van eiwitbronnen

Praktijkgericht onderzoek

Haagsma wil de vraagstukken die spelen in de eiwittransitie vertalen naar praktijkgericht onderzoek waarin innovatie, duurzaamheid en consumentenacceptatie samen komen. Volgens haar zit de uitdaging in innovatie naar producten waar de consument op wacht, die duurzaam zijn geproduceerd en die ook een goed verdienmodel voor boeren opleveren. Daarnaast moeten de bevindingen en innovaties verankerd worden in het onderwijs en dat de kennis zijn weg vindt naar het werkveld. Via de nieuwe minor ‘Protein Transition: Towards a Sustainable Future’ zullen nieuwe samenwerkingen met partners uit de hele voedselketen worden aangegaan.

Lees ook: Hogeschool Van Hall Larenstein start lectoraat Eiwittransitie

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin