Skip to content

Heijdra Vleesvee stopt

Vleesveehouderij Heijdra Vleesvee in IJsselstein is gestopt met de activiteiten. Vrijdagnacht zijn de laatste koeien geladen.

Updated on:
Business
Nieuws
Agri
Heijdra Vleesvee zette zich in voor Nederlands rundvlees, onder andere door uitgestoten melkkoeien af te mesten. - Foto: Herbert Wiggerman

Heijdra Vleesvee zette zich in voor Nederlands rundvlees, onder andere door uitgestoten melkkoeien af te mesten. - Foto: Herbert Wiggerman

Vleesveehouderij Heijdra Vleesvee in IJsselstein is gestopt met de activiteiten. Vrijdagnacht zijn de laatste koeien geladen. Dat heeft Anita Heijdra via LinkedIn bekendgemaakt.

De redenen van de ingrijpende beslissing zijn volgens Anita Heijdra, die columnist is bij Food&Agribusiness, divers. “Maar het groeiende gevoel van vechten tegen de bierkaai in de huidige vee- en vleessector die niet meer past bij hoe wij willen ondernemen, vat de kern het beste samen”, aldus Anita.

‘Een einde van een tijdperk vol passie, doorzettingsvermogen en strijd. We werkten hard, liepen voorop en streden voor het voortbestaan van de vleesvee- en melkveesector. Zojuist gingen onze laatste koeien op weg naar liefhebbers van ons prachtige, smaakvolle vlees. Het waren 32 fantastische jaren’, schrijft Anita Heijdra op haar LinkedIn-profiel.

Initiatiefnemer Stichting Keten Duurzaam Rundvlees

Heijdra Vleesvee is initiatiefnemer van de Stichting Keten Duurzaam Rundvlees, een samenwerkingsverband tussen alle schakels in de rundvleesketen dat in 2012 is gestart met als doel deze keten te versterken en verder te verduurzamen. Ook zette Heijdra zich in om vlees van Nederlandse melkkoeien in de winkel te krijgen, in plaats van Zuid-Amerikaanse runderen.

Lees ook: Strubbeling in rundvleesconcept AH en A-ware

Snel delen

Tanja Slagter

chef redactie

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin