Doorgaan naar artikel

Hein Schumacher van FrieslandCampina wordt nieuwe topman van Unilever

Unilever krijgt weer een Nederlander als topman. Hein Schumacher, de huidige baas van zuivelbedrijf FrieslandCampina, neemt in juli het roer over van de Brit Alan Jope.

Hein Schumacher, CEO FrieslandCampina, - Foto: Herbert Wiggerman

Hein Schumacher, CEO FrieslandCampina, - Foto: Herbert Wiggerman

Was- en levensmiddelenconcern Unilever krijgt weer een Nederlander als topman. Hein Schumacher, de huidige baas van zuivelbedrijf FrieslandCampina, neemt in juli het roer over van de Brit Alan Jope. Die had vorig jaar al aangegeven te vertrekken bij Unilever.

Brit Alan Jope had vorig jaar al aangegeven te vertrekken bij Unilever. Unilever-voorzitter Nils Andersen in een persbericht: “We zijn verheugd Hein te verwelkomen als onze nieuwe Chief Executive, na een uitgebreid, wereldwijd zoekproces.

Opvolger Schumacher is nog onbekend

Schumacher is al sinds vorig jaar commissaris bij Unilever. Ook werkte hij jaren terug al in een kleinere rol bij dat bedrijf, om daarna aan de slag te gaan bij onder meer Ahold. Hij begon in 2014 als financieel directeur bij FrieslandCampina en werd er in 2018 bestuursvoorzitter. Die rol zal hij nog tot met met eind april vervullen. Wie hem gaat opvolgen bij het zuivelbedrijf is nog niet bekend.

Alan Jope sinds 2019 hoogste baas bij Unilever

Jope werkt al sinds 1985 bij Unilever en is sinds begin 2019 de hoogste baas. De aankondiging dat hij in 2023 zou vertrekken kwam vorig jaar na een mislukte poging van Unilever om de consumententak van GlaxoSmithKline (GSK) voor miljarden over te nemen. Dat bedrijf maakt onder meer Advil-pijnstillers en Sensodyne-tandpasta. Het overnameplan kreeg veel kritiek van aandeelhouders. Ook was er veel druk vanuit aandeelhouders om de resultaten te verbeteren.

Lees ook: Hein Schumacher (FrieslandCampina): ‘Melkprijs blijft hoog’

Snel delen

Image
ANP

Algemeen Nederlands Persbureau

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin