Helft personeel vleesverwerker Verhey besmet met corona

11-11-2020 | |
Foto: ANP
IMG_ANP-424197105

Bijna de helft van de 225 medewerkers van de Limburgse vleesverwerker Verhey Vlees uit Nuth blijkt besmet te zijn met het coronavirus.

Dat meldt de veiligheidsregio Zuid-Limburg. Afgelopen week werd de productie van de vleesverwerker al stilgelegd. Dat gebeurde omdat bleek dat 41 medewerkers positief waren getest op het coronavirus. Uit voorzorg werd toen het bedrijf gesloten in de hoop het virus in te tomen. Echter blijkt nu een week later het tegenovergestelde gebeurd te zijn en is het aantal besmettingen flink opgelopen.

Arbeidsmigranten

Het precieze aantal besmettingen bij Verhey is niet bekend, maar het zou gaan om bijna de helft van de medewerkers, dus is er zeker sprake van een ruime verdubbeling van het aantal medewerkers met het coronavirus. Ruim de helft van de werknemers van Verhey Vlees is arbeidsmigrant. Deze arbeidsmigranten werken via verschillende uitzendbureaus bij de vleesverwerker en daarom was het bron- en contactonderzoek “een ingewikkelde klus”, volgens de veiligheidsregio.

Plan van aanpak

Verhey Vlees heeft inmiddels een plan van aanpak opgesteld om de besmettingen terug te dringen en weer veilig open te kunnen. Zo wordt er intensiever schoongemaakt en is er toezicht op de huisvesting en het vervoer van medewerkers. Ook zijn in het plan regels opgenomen voor (na)zorg voor vaste medewerkers en uitzendkrachten, extra controle op het naleven van de coronamaatregelen en een testprotocol voor de heropening.

Eind oktober had de GGD onderzoek gedaan bij de vleesverwerker of alle vereiste coronamaatregelen goed werden nageleefd. Volgens nieuwszender 1Limburg werden er bij dit GGD-onderzoek geen onregelmatigheden bij Verhey Vlees vastgesteld.

Beukema
Eric Beukema Redacteur

2/3 artikelen over | Registreer om meer artikelen te lezen.