Skip to content

HelloFresh verdubbelt omzet in 2020

Updated on:
Business
Nieuws
Foto: ANP/Lex van Lieshout

Foto: ANP/Lex van Lieshout

Maaltijdboxenbezorger HelloFresh heeft 2020 met superlatieven afgesloten. De omzet steeg in heel 2020 met 111% naar € 3,75 miljard.

In het vierde kwartaal was de omzet 126% hoger dan in dezelfde periode een jaar eerder. In totaal 600 miljoen maaltijden heeft het van oorsprong Duitse bedrijf afgeleverd in coronajaar 2020, verspreid over de veertien landen waar het bedrijf inmiddels actief is. De pandemie heeft bezorgmaaltijden en maaltijdboxen, zoals van HelloFresh, een ongekende boost gegeven. Het bedrijf geeft geen afzonderlijke cijfers voor Nederland anders dan dat de stijging daar in lijn is met de algemene groei.

HelloFresh verwacht groei in 2021

Ook voor het lopende jaar verwacht het bedrijf groei. HelloFresh verwacht voor 2021 een groei van 20 tot 25% in omzet. Duidelijk minder dan het afgelopen jaar, maar topman Dominik Richter gaat er net als andere bedrijven in de food-bezorging vanuit dat een flink deel van de nieuwe klanten en omzet structureel blijken. In de cijfers voor dit jaar zijn ook de effecten van de overname van het Amerikaanse Factor75 verwerkt.

Richter noemt 2020 een jaar zonder precedent. “We zijn er in geslaagd om snel op te schalen en te voldoen aan de sterk toegenomen vraag, dankzij onze robuuste infrastructuur.”

5,3 miljoen klanten nemen maaltijdboxen af

HelloFresh telt 5,3 miljoen klanten in het vierde kwartaal van 2020, dat is bijna 80% meer dan in het laatste kwartaal van 2019. De brutowinst steeg ook fors, de gecorrigeerde Ebitda (winst voor rente, belastingen, afschrijvingen en afboekingen) kwam uit op ruim € 500 miljoen. Dat is bijna elf keer zoveel als in heel 2019.

HelloFresh bestaat bijna 10 jaar

HelloFresh is in 2011 opgericht in Berlijn. Het bedrijf is actief in een groot aantal landen in Noordwest-Europa inclusief Nederland, de VS, Canada en in Australië en Nieuw-Zeeland. Sinds november 2017 zijn de aandelen van het bedrijf genoteerd aan de beurs in Frankfurt.

Snel delen

Wim Esselink
Wim Esselink

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin