Hendrix Genetics krijgt nieuwe eigenaar

23-11-2021 | |
Hendrix Genetics heeft fokprogramma’s met onder meer legkippen en kalkoenen. - Foto: Peter Roek
Hendrix Genetics heeft fokprogramma’s met onder meer legkippen en kalkoenen. - Foto: Peter Roek

Fokbedrijf Hendrix Genetics krijgt een nieuwe aandeelhouder.

NPM Capital, dat sinds 2015 aandelen bezat in het bedrijf, verkoopt zijn aandelen aan Paine Schwartz, een investeringsmaatschappij. Dit bedrijf zal 50% van de aandelen in handen krijgen. De andere helft blijft van oprichters Thijs Hendrix en Antoon van den Berg.

Het managementteam van Hendrix Genetics onder leiding van CEO Jolanda van Haarlem zal de onderneming voortzetten met ondersteuning van de oprichters.

Groei versnellen

“Na de investering van NPM Capital in 2015 zal deze nieuwe investering van Paine Schwartz ons helpen om de groei verder te versnellen door uitbreiding naar nieuwe markten en ons leiderschap in technologie en R&D te behouden”, zegt Thijs Hendrix, medeoprichter, aandeelhouder en voorzitter van de raad van commissarissen.

“Dit zal resulteren in een snelle verbetering van genetica en fokken, samen met fundamentele winst in genetische verbetering voor onze klanten. Met Paine Schwartz krijgen we ook een partner met expertise op het gebied van genetica en diergezondheid en een gedeelde toewijding om te voorzien in de behoeften aan duurzame voedselketenoplossingen”, aldus Hendrix.

Onder voorbehoud van goedkeuring door regelgevende instanties zullen de partijen de transactie naar verwachting tegen het einde van het eerste kwartaal van 2022 hebben afgerond.

Diergenetica

Hendrix Genetics werd opgericht in 2005 en is actief in diergenetica. Het bedrijf heeft fokprogramma’s met kalkoenen, legkippen, vleeskuikens, varkens, zalm, forel en garnalen. Paine Schwartz investeert in bedrijven in de food- en agrisector.

Kloosterman
Meer over


Beheer