Het VVD-festival: Eendracht maakt Macht

Heijdra
Anita Heijdra Vleesveehouder
Foto: ANP - Foto: Koen van Weel
Foto: ANP

Ik geef toe, het is een inkoppertje. Maar een regeringspartij die haar congres een festival noemt, terwijl de werkende man wakker ligt over zijn toekomst en die van het land, vraagt erom. Ik heb het over het VVD-festival.

Echt, ik heb het niet verzonnen. Het was vast en zeker een duur bureau. Het partijcongres van de VVD van Mark Rutte mocht de naam ‘Festival’ dragen. Volgens de Dikke Van Dale betekent festival ‘groot (muziek)feest’. Ik weet niet hoe het bij jullie op het erf is, maar van een feest is bij velen al jaren geen sprake.

De slimste-mens-van-Nederland

Op tv was te zien hoe buddy’s Mark (Rutte) en Klaas (Dijkhof) stoeiend het podium betraden om hun partijgenoten, plus de tv-kijkers waarvan zij zich erg bewust waren, op een überhippe manier toe te spreken. Klaas noemde zijn concullega’s, te weten de door het volk gekozen vertegenwoordigers van andere partijen, piraña’s.

Daarna zei hij iets dat ik van de slimste-mens-van-Nederland niet had verwacht: “wij van de VVD rekenen onszelf af op wat we, terugkijkend over 10 jaar, in het nu het beste hadden kunnen doen.” Ik kon mijn oren niet geloven!

Lees verder onder de tweet

Knellende regels

De VVD is sinds 14 oktober 2010 aan de macht. Sindsdien is ons onderwijs ver beneden peil, hardwerkende mensen in de zorg zijn teleurgesteld en opgebrand. Bouwvakkers kunnen geen betaalbare woningen bouwen omdat regels aan alle kanten knellen. En grond die wel goed genoeg is om je eigen sla op te verbouwen, mag niet worden verplaatst vanwege een of andere normknop. Om nog maar te zwijgen over ons, de voedselmakers van Nederland.

Het grote geld

Op Foodlog roept Willemien Vreugdenhil, wethouder in de succesvolle Food Valley de leiders van ons land op om ons land te redden voordat het volledig in handen valt van de macht van het grote geld.

Beste, slimme, Klaas, luister voordat het echt te laat is alsjeblieft naar mensen die je riante salaris betalen en naar het Gandhi-citaat van Willemien: “Alles wat u voor mij en zonder mij doet, doet u tegen mij”.Beheer