Hitte doet markt blankvleeskalveren niet van richting veranderen

15-07 | |
Slachtleeftijden van blankvleeskalveren lopen nog nauwelijks op en blijven relatief laag. - Foto: Henk Riswick
Slachtleeftijden van blankvleeskalveren lopen nog nauwelijks op en blijven relatief laag. - Foto: Henk Riswick

De hitte in grote delen van Zuid-Europa en volgende week in Nederland heeft vooralsnog geen gevolgen voor de notering van de blankvleeskalveren.

Daardoor blijft de vleeskalverprijs staan op € 5,23 per kilo geslacht gewicht. Slachterijen merken wel een wat moeizamere afzet als gevolg van de hitte, met name richting Italië. De afzet van (jong) rosé kalfsvlees gaat in deze periode wat gemakkelijker dan het luxere blank kalfsvlees.

Lees verder onder de grafiek

Slachtleeftijden lopen nauwelijks op

Net als afgelopen weken kunnen slachterijen met beheersing van het volume voorkomen dat prijzen naar beneden moeten. Toch lopen de slachtleeftijden nog nauwelijks op en blijven relatief laag. Dat geeft de markt een stevige basis.

In Nederland treedt met de hoge temperaturen wel het hitteprotocol in werking. Dat betekent beperkingen rondom het transport van kalveren en ander vee. Dat heeft logistieke consequenties, maar voor de markt zelf hoeft dat vooralsnog geen gevolgen te hebben.

Alles bij elkaar worden de komende weken geen grote veranderingen verwachting qua aanbod van slachtrijpe kalveren, afzetmogelijkheden en prijsontwikkeling.

Prognose: stabiele noteringen.

Meer prijsinformatie over blankvleeskalveren en ander vleesvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Stevens
René Stevens Freelance redacteur


Beheer