Skip to content

Hochwald koopt oud FrieslandCampina-merk Tuffi

Hochwald neemt het oud FrieslandCampina-merk Tuffi over.

Tuffi premium

Foto: Hochwald.de

Hochwald neemt het oud FrieslandCampina-merk Tuffi over.

Ook verwerft de Duitse zuivelonderneming de licentie om rijstpudding onder het merk Landliebe te produceren en verkopen. Dat heeft Hochwald bekendgemaakt. Hochwald neemt het merk en de licentie over van de Theo Müller-groep, de zuivelonderneming die recent een deel van de Duitse activiteiten van FrieslandCampina heeft overgenomen. De overname vond plaats onder voorwaarden.

Verkoop van het merk Tuffi

De Theo Müller Group heeft een sterke marktpositie in de Duitse zuivelsector, met een dominante positie wat betreft de verkoop van rijstpudding, verse zuiveldranken en verse basiszuiveldranken. De toch al overheersende marktpositie zou door de overname nog sterker worden. Na toezeggingen van beide bedrijven om dit probleem op te lossen, ging het Bundeskartellamt met de overname akkoord. Met de verkoop van het merk Tuffi en de licentieverlening voor de productie en verkoop van rijstpudding onder het merk Landliebe lijkt nu aan de voorwaarden van het Bundeskartellamt voldaan.

Op deze manier zorgen we voor korte afstanden van melkleverancier tot de klant

Hochwald telt zo’n 3.000 leden-melkveehouders. In de deelstaat Noordrijn-Westfalen, waar het regionale merk Tuffi vandaan komt, telt de onderneming zo’n 700 leden. De overname past volgens het management dan ook prima bij de huidige activiteiten en het merkenportfolio. “Op deze manier zorgen we voor korte afstanden van melkleverancier tot de klant”, aldus CEO Detlef Latka. De bedoeling is om het merk in Noordrijn-Westfalen verder te ontwikkelen en te laten groeien.

Snel delen

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin