Hogere kosten drukken winst FrieslandCampina Pakistan

01-11 | |
De omzet van FrieslandCampina Engro Pakistan nam met 37% toe naar omgerekend € 241,3 miljoen. - Foto: ANP
De omzet van FrieslandCampina Engro Pakistan nam met 37% toe naar omgerekend € 241,3 miljoen. - Foto: ANP

FrieslandCampina Engro Pakistan heeft de nettowinst over de eerste negen maanden van dit jaar zien dalen met 10% naar € 8,1 miljoen. De financieringskosten liepen als gevolg van stijgende rentes en hogere belastingen op. Dat blijkt uit de gepubliceerde kwartaalcijfers.

De omzet nam met 37% toe naar omgerekend € 241,3 miljoen. De zuivelonderneming schrijft de stijging toe aan volumegroei, een betere productmix en uitbreiding van het distributienetwerk. Het bedrijfsresultaat steeg, ten opzichte van vorig jaar, met 15% naar € 17,7 miljoen.

De zuivelonderneming zag niet alleen de financieringskosten (+54%) flink oplopen. Ook de administratieve kosten (+36%) en de kosten voor distributie en marketing (+35%) namen flink toe. FrieslandCampina Engro geeft aan dat de stijgende inflatie, de devaluatie van de lokale valuta en restrictief monetair beleid druk blijven uitoefenen op de winstgevendheid van het bedrijf. Tegelijk verwacht de zuivelonderneming te kunnen blijven groeien door goed en flexibel in te spelen op de veranderende omstandigheden.

Bekijk de kwartaalcijfers

Willem Veldman


Beheer