Doorgaan naar artikel

Hogere omzet zuivelbedrijf Saputo ondanks corona

Image

Het Canadese zuivelbedrijf Saputo maakte in de laatste drie maanden van boekjaar 2020 meer omzet dan een jaar eerder. De omzet kwam uit op 3,4 miljard Canadese dollars, een toename van bijna 15%.

Het veranderende consumentengedrag door de coronacrisis heeft geen significante impact op de omzet gehad, aldus Saputo. Wel was er een negatieve impact op de ebitda, de winst voor rente, belastingen en afschrijvingen, van $ 44,8 miljoen. Die bestaat uit verlies uit onverkoopbare voorraad en een afschrijving van voorraden als gevolg van een daling van bepaalde marktprijzen in Noord-Amerika.

Desondanks nam de ebitda wel toe met 8,5% tot $ 298,4 miljoen. De ebitda werd positief beïnvloed door hogere verkoopprijzen internationaal voor kaas en zuivelingrediënten.

Europese activiteiten profiteren van coronacrisis

De omzet van de Europese activiteiten, via de vorig jaar overgenomen Britse kaasfabrikant Dairy Crest, bedroeg $ 231,4 miljoen. Meer dan 80% van de omzet van Dairy Crest is afkomstig uit het retailsegment. De toenemende vraag als gevolg van de coronacrisis zal een positief effect hebben op de financiële prestaties van dit onderdeel van het bedrijf in de rest van 2020, verwacht Saputo.

Snel delen

Carolien Kloosterman
Carolien Kloosterman

Voormalig redacteur

Misset Uitgeverij B.V. Auteursrecht voorbehouden

Algemene voorwaarden Privacy Cookies

Beheer
WP Admin