Doorgaan naar artikel

Hogere prijs bij rustige handel veemarkt Bunnik

Foto: Herbert Wiggerman premium

Foto: Herbert Wiggerman

Het was een rustige handel op de veemarkt in Bunnik maandagmorgen, maar de slachtkoeien werden duurder verkocht.

De vraag naar rundvlees blijft goed. Op de marktdag werden 84 dieren aangevoerd. Dat waren negen dieren meer dan op de marktdag een week eerder. Een koe van O-kwaliteit wordt genoteerd tussen € 3,35 en € 3,85 per kilo geslacht gewicht, een verhoging van 5 cent.

Stieren duurder

De verhandelde stieren stegen zelfs 10 cent per kilo. Vooralsnog lijkt corona op de achtergrond te spelen en blijft het krappe aanbod belangrijker in beleving in de slachtsector. Een eventuele lockdown kan wel prijsdruk geven op luxere onderdelen. Maar de vraag verschuift naar verwachting van horeca naar supermarkten, die graag ook dat vlees in de schappen willen hebben voor de feestdagen.

Vorige week liet Vee&Logistiek de noteringen voor slachtkoeien op een gelijk niveau als een week eerder. In Duitsland blijft ook het aanbod achter en blijft men rekening met stevige slachtkoeienprijzen rond de € 3,50 per kilo voor O3-slachtkoeien van 310 kilo geslacht gewicht. Zeker voor de aankomende feestdagen verwacht men een grote krapte in luxe vleesonderdelen. Voor de komende week blijft de vraag in Nederland ook goed en kan rekening worden gehouden met stabiele prijzen.

Prognose: gelijke prijzen.

Meer prijsinformatie over slachtkoeien en ander rundvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Beheer
WP Admin