Hogere prijs blankvleeskalf blijft nog even uit

06-03-2020 | |
Foto: Henk Riswick
Foto: Henk Riswick

Er is nog geen reden tot paniek in de handel met blankvleeskalveren. Hoewel de vraag de laatste dagen vooral de vraag vanuit Noord-Italië wat minder is, zien handelaren dat het nog altijd redelijk goed loopt in de blankvleesmarkt. Een hogere prijs zit er echter nog niet in.

Door het coronavirus ontstaat er momenteel wat onzekerheid in de afzet richting Noord-Italië, een belangrijke afzetmarkt voor kalfsvlees. Vooral in de tweede helft van de week loopt de vraag vanuit deze regio terug. Hoe dat zich de komende periode gaat ontwikkelen moet nog blijken, maar het zorgt wel voor wat twijfel in de handel.

Blik op Pasen

Buiten de coronaperikelen om staat de blankvleesmarkt er best goed voor. De markt richt zich op Pasen en hoopt de komende weken wat stapjes omhoog te zetten. Qua afzetvolumes, maar ook qua prijzen. De komende weken vallen wat slachtdagen weg, en dat zorgt voor minder volumes vlees die moeten worden weggezet. De mestleeftijd van de kalveren ligt nu rond de 26 weken.

De noteringen voor blankvleeskalveren blijven deze week aan de bovenkant nog gelijk, maar worden aan de onderkant iets naar beneden gezet. Voor een kalf in de klasse O+P- komt de notering uit op € 4,40 tot € 4,54 per kilo geslacht gewicht excl. btw (€ 4,80 tot € 4,95 incl. btw). Voor kalveren in de klasse E+R- wordt met € 4,63 tot € 4,77 per kilo (excl. btw) gerekend.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen van vleeskalveren vind je op foodagribusiness.nl/markt.

Meer prijsinformatie over blankvleeskalveren en ander vleesvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Bussink
Frank Bussink Voormalig redacteur


Beheer