Hogere prijs lammeren door laag aanbod

09-08 | |
Foto: Henk Riswick
Foto: Henk Riswick

Zuiglammeren komen met € 141,50 per dier zo’n € 5,25 hoger uit deze week. Het aanbod is laag door de hitte.

Na flinke prijsverlagingen in de afgelopen weken lijken de noteringen voor schapen nu wat te herstellen. Oude schapen van eerste kwaliteit stijgen € 5 in de notering en komen uit op € 132,50 tot maximaal € 162,50 per dier.

Lammeren groeien langzamer

Zuiglammeren komen met € 141,50 per dier zo’n € 5,25 hoger uit deze week. Het aanbod is laag door de hitte; dieren groeien langzamer. Op de veemarkt in Leeuwarden werden slechts 250 dieren aangeboden. Dat zijn 155 dieren minder dan vorige week. Dat roept vragen op rondom de houdbaarheid van de noteringen.

Rechtstreekse aanvoer steviger

In de rechtstreekse handel is het wel wat drukker. Om lammeren te laten groeien, moeten ze bijgevoerd worden. Dan zijn er schapenhouders die dan toch voor afvoeren kiezen. De vraag naar lamsvlees is nog zeer terughoudend, waardoor slachterijen op het moment niet meer geven voor de dieren.

In de komende weken, wanneer de vakantieperiode voorbij is, trekken de prijzen wel weer iets aan. Echter zal de portemonnee van consumenten een beperkende factor spelen. Hierdoor keert het prijsniveau naar verwachting niet helemaal terug naar het niveau van voor de vakanties. Op korte termijn lijkt een prijshoudend niveau haalbaar als het aanbod terughoudend blijft.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer prijsinformatie over schapen vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Dijkerman
Marc Dijkerman Redacteur
Meer over


Beheer