Hogere prijzen blankvleeskalveren in het verschiet

28-10 | |
Foto: Henk Riswick
Foto: Henk Riswick

De boerderij-notering van blankvleeskalveren blijft deze week nog stabiel op een niveau van € 5,58 (excl. btw) per kilo geslacht gewicht. Volgens verkopers van kalfsvlees zijn er weinig veranderingen ten opzichte van voorgaande weken.

Het warme weer in delen van Europa maakt dat de vraag naar winterartikelen achterloopt. Toch lukt het om de waarde van het kalf gelijk te houden. Daarbij wordt de markt ondersteund door niet teveel slachtrijpe kalveren zodat vraag en aanbod niet uit de pas lopen. Weinig kalveren is overigens in heel Europa een feit.

Vooruitzicht is goed

Zoals het ernaar uitziet is het de laatste week met stabiele prijzen. Oktober is voorbij en traditioneel is november de maand dat prijzen in de lift gaan om met goede volumes richting feestdagen gaan. De inzet van de sector is nog altijd minimaal € 6,50 per kilo of € 7 inclusief btw. Dat betekent dat prijzen de komende weken met stuivers tot dubbeltjes moeten stijgen. De situatie in Frankrijk kan alvast een voorbode zijn; daar is de notering aan een opgang bezig.

 

Prognose: prijzen gaan stijgen.

Meer prijsinformatie over blankvleeskalveren en ander vleesvee vind je op FoodAgribusiness.nl/markt

Stevens
René Stevens Freelance redacteur


Beheer